۷ خرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۱۳

عصر طلایی اسلام باید احیا شود

عصر طلایی اسلام باید احیا شود

مسئولان کشورهای مالزی،اندونزی، کویت، امارات متحده عربی و پاکستان امروز دوشنبه 7 خرداد ماه در مراسم افتتاحیه انجمن جهانی اقتصاد اسلامی در کوالالامپور مالزی از سایر کشورهای اسلامی خواستند بایکدیگر همکاری کرده تا عصر طلایی تازه ای رقم زده و مسلمانان از چنگ فقر، مناقشه و افراط گرایی رها شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، این پنج کشوراسلامی در همایش انجمن جهانی اقتصاد اسلامی اظهار داشتند برخی از 6/1 میلیارد مسلمان جهان به عنوان فقیرترین افراد جهان شناخته می شوند که این امر با باور نادرست حمایت از تروریسم نیز همراه شده است.

عبدالله احمد بدوی نخست وزیر مالزی در جمع مقامات دولتی، نمایندگان سازمانها و شرکتها و تحلیلگران سراسر جهان اظهار داشت: ما در چهارراه تاریخ امت اسلامی قرار گرفته ایم، هیچ گاه در تاریخ امت اسلام با چنین امور غریبی رو به رو نبوده ایم. در شرایطی که ملل غربی خود را در عامل شکوه و استیلای جهانی می دانند، کشورهای اسلامی اغلب به عنوان جهان سوم توصیف می شوند.

عبدالله افزود: کشورهای اسلامی باید گامهای دلیرانه ای چون سرمایه گذاری سنگین در آموزش بردارند.

وی به نمونه های مالزی به عنوان کشور خود اشاره کرد و گفت: این کشور 8 درصد تولیدناخالص ملی خود را طی سال 2004 صرف آموزش کرده است و امارات متحده عربی 10 میلیارد دلار وقف سرمایه گذاری در آموزش کشورهای عربی کرده است.

"بسوسیلو بامبنگ یودو یونو"رئیس جمهور اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور اسلامی گفت: کشورهای اسلامی باید به مثابه نیروی جمعی برای توسعه خود فعالیت کنند؛ چرا که درحال حاضر آنها تولید 70 درصد نیازمندی انرژی و 40 درصد مواد خام را در دست دارند.

"یودو یونو " گفت: ما در امت اسلامی می توانیم به همبستگی حقیقی دست یافته و شکوه عصر طلای اسلام را بازگردانیم.

وی از کشورهای اسلامی خواست موانع تجاری را از بین برده و صنایع اقتصادی و ترویسم را توسعه دهند.

" شیخ ناصر محمد الاحمد الصباح" نخست وزیر کویت نیز اظهار داشت: از دیگر چالشهایی کشورهای اسلامی  ترویج گفتگو با سایر مردم دنیا است تا بتوان با اقلیت معدود مسلمانانی که نماینده اسلام متساهل نیستند مبارزه کرد.

شیخ صعود بی صدر القاسمی ولیعهد رأس الخیمه درامارات متحده عربی گفت: چنین تلاشهایی برای بهبود روابط با سایر کشورها ضروری است چرا که جهان اسلام یک جزیزه منزوی نیست بلکه بخشی از جهان بزرگتر است.

وزیر خصوصی سازی و سرمایه گذاری پاکستان تصریح کرد: تعمیق شکاف ایدئولوژیکی میان اسلام و غرب باعث شده مسلمانان میان تنشهای میانه روی و افراط گرایی قرار گرفته و بهای سنگینی را بابت آن پرداخت کنند.

سومین همایش "اقتصاد در جهان اسلام" که با هدف استفاده از امکانات برجسته و اساسی اقتصادی جهان اسلام برگزار می‌شود، تا روز سه شنبه 8 خرداد ماه در کوالالامپور مالزی ادامه دارد.

کد خبر 493802

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha